Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Δηλώσεις του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά μετά την περιοδεία του στον Πειραιά.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς πραγματοποίησε, σήμερα, περιοδεία στον Πειραιά, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο.



Μετά το τέλος της περιοδείας του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:


ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: Σκεφτείτε τι θα είχε συμβεί, αν γινόταν το αντίθετο. Να είχαν πιάσει, δηλαδή, ένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας -και όχι τον κ. Παπακωνσταντίνου- να ψεύδεται αδίκως και επιπόλαια για τον κ. Παπανδρέου. Σκεφτείτε τι θα είχε συμβεί.



Ήρθα για να δω, από κοντά, τον παλμό του απλού του κόσμου. Και έχω να δηλώσω ότι, από όλη την περιοδεία, που έχω κάνει, μέχρι τώρα στην Ελλάδα, δεν είδα πουθενά τέτοια πτώση τζίρου, που ξεπερνά το 40%. Δεν είδα πουθενά τόσα μαγαζιά, που δεν είχαν κάνει ούτε “σεφτέ”. Δεν είδα πουθενά τέτοια απογοήτευση στα μάτια του κόσμου.


Ήρθαμε για να δώσουμε ελπίδα. Ήρθαμε για να δώσουμε την πρότασή μας. Ήρθαμε για να δώσουμε το διαβατήριο της αισιοδοξίας. Το δικαίωμα στα νέα τα παιδιά να ελπίζουν στον τόπο τους. Και να μην θέλουν ξαφνικά –όπως, δυστυχώς, θέλουν πάρα πολλά- να ξενιτευτούν. Ήρθαμε για να πάμε δίπλα στον κόσμο και να του δηλώσουμε ότι δεν μας αρέσουν οι στρογγυλεμένες κουβέντες και ο ξύλινος ο λόγος. Μας αρέσει η αιχμηρή αλήθεια. Αρκεί να είναι αλήθεια.


Έχουμε, λοιπόν, ένα πρόγραμμα αληθινό. Έχουμε συνεργάτες δυνατούς και αποφασισμένους, να γυρίσουμε σελίδα, για να πάει μπροστά ο τόπος.


Και για να πάει μπροστά ο Πειραιάς. Μια πόλη που, δυστυχώς, αυτή τη στιγμή, περνάει πάρα πολύ άσχημα και μέσα στις χειρότερες μυρωδιές. Το λέω έτσι -και ζητώ συγνώμη- αλλά τέτοια σκουπίδια δεν έχω δει ποτέ μου πουθενά.


Ο Πειραιάς έχει, και αυτός, το δικαίωμα στην ελπίδα. Η ελπίδα για τον Πειραιά σημαίνει Βασίλης Μιχαλολιάκος.


Ελπίδα για την Περιφέρεια σημαίνει Βασίλης Κικίλιας.


Με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο περάσαμε πόρτα-πόρτα, μαγαζί-μαγαζί, και είδαμε τον απλό τον κόσμο.


Σε αυτόν τον απλό τον κόσμο απευθύνομαι. Σε αυτόν τον μικρομεσαίο απευθύνομαι. Σε αυτόν που ακόμα θέλει να έχει μέσα του το δικαίωμα της ελπίδας.


Και το λέω, πραγματικά, ότι και ο Βασίλης και εγώ και όλοι μας θα δώσουμε τη μάχη, εκεί που πρέπει, όσο πρέπει, για να αλλάξουμε τα πράγματα.


Θα τα αλλάξουμε τα πράγματα.


Ο Ελληνικός λαός να το γνωρίζει. Είμαστε αποφασισμένοι.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, συζητάτε παράταση της εξόφλησης του χρέους.


ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: Έχουμε κάνει, εκ μέρους του κόμματος, από χθες, δήλωση γι΄ αυτό. Εμείς έχουμε πει ξεκάθαρα την εξής άποψη: Αν μεν είναι ζήτημα ευκολιών πληρωμής -να το πω έτσι απλά- ασφαλώς και το θέλουμε. Αν, όμως, αυτό είναι συναρτημένο ή συνδέεται με ένα δεύτερο Μνημόνιο, εάν συνδέεται, δηλαδή, με νέα δυσβάσταχτα για τον κόσμο μέτρα, ασφαλώς και είμαστε εναντίον.


Θα πρέπει, λοιπόν, να μας εξηγήσει η κυβέρνηση περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Να σταματήσουν οι φήμες, να βγει η αλήθεια, να δούμε συγκεκριμένο χαρτί, τι συγκεκριμένα πράγματα να λέει, για να πάρουμε και εμείς συγκεκριμένη θέση.


Ευχαριστώ πολύ.


Από την άλλη πλευρά, ο κ. Παπανδρέου -το ξέρουμε όλοι- δεν άφησε ξένο για ξένο, προς τον οποίο να μην δυσφημήσει τον τόπο και τους Έλληνες, σαν τους πιο διεφθαρμένους σε όλον τον κόσμο. Αλλά δεν πειράζει. Εγώ δεν ήρθα σήμερα, γι΄ αυτό, στον Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.