Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ολοκλήρωση της τριήμερης περιοδείας του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά στην Πελοπόννησο - Δηλώσεις .

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, ολοκλήρωσε την τριήμερη περιοδεία του στην Πελοπόννησο.



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε στην Τρίπολη, το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Δ. Δράκου, όπου έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Καμία φορά στις Εκλογές, η εκλογή γίνεται πολύ νωρίτερα. Και απόψε έγινε η εκλογή του Μίμη του Δράκου, πρώτου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου!


Η υποδοχή αυτή είναι συγκλονιστική.


Σας ευχαριστούμε πραγματικά.



Να φύγουμε από τα λουκέτα, που κάθε μέρα κλείνουν μαγαζιά.


Να φύγουμε και από τη νοοτροπία της κατάθλιψης, που έχει αφαιρέσει το δυναμισμό και την αισιοδοξία, που - από τη φύση μας - έχουμε οι Έλληνες.


Θέλω να ξέρετε ότι αυτός είναι ο στόχος.


Ενός Περιφερειάρχη του Μοριά, ο οποίος δεν θα επαιτεί, αλλά θα απαιτεί από την κυβέρνηση, αυτά τα οποία χρειάζονται για τον απλό τον άνθρωπο. Και ιδιαίτερα, θα κάνει το παν για τα νέα τα παιδιά. Για να έχουν δικαίωμα στο αύριο, διαβατήριο στην Ελπίδα. Και την αίσθηση, την πεποίθηση ότι μπορούν να πάνε μπροστά. Ότι η Ελλάδα τους δίνει αυτό το δικαίωμα.


Θέλω, πραγματικά, να σας ευχαριστήσω όλους. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους, που βρίσκονται εδώ, παλιούς και νέους. Και να σας πω ότι είμαστε όλοι μία ενωμένη γροθιά, για αυτό το οποίο ζητάει ο κόσμος. Ανάπτυξη και Ελπίδα.


Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ».


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κόσμος τι σας λέει στην περιοδεία σας, τι σας μετέφεραν;


Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Βλέπει ο καθένας το πρόβλημα: Καταστήματα κλειστά.


Υπάρχει κόσμος που δεν έχει κάνει ούτε «σεφτέ». Υπάρχει κόσμος, ο οποίος δικαίως παραπονείται, ότι υπάρχει πρόβλημα, όχι μόνο με την ίδια τη δουλειά, όχι μόνο με την έλλειψη κατανάλωσης, που προκαλεί η φοροκαταιγίδα που μας επεφύλαξε το ΠΑΣΟΚ - που κάποτε έλεγε ότι “λεφτά υπάρχουν” και σήμερα, ξαφνικά, δεν τα βρίσκει και πάει να τα πάρει από εκείνους που δεν έχουν - αλλά και με ένα άλλο μεγάλο ζήτημα: Το ζήτημα του παρεμπορίου. Δηλαδή, για το γεγονός ότι, έξω από τα καταστήματα, υπάρχουν οι παράνομοι. Και, συνήθως, το ΣΔΟΕ κυνηγάει μέσα τους νόμιμους και αφήνει απ’ έξω τους παράνομους να ασελγούν σε βάρος της Αγοράς. Γι’ αυτό και εμείς έχουμε κηρύξει πόλεμο στο παρεμπόριο. Θα το συνεχίσουμε μέχρι τέλους. Να είστε καλά.


Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε, το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου Δημάρχου Μεγαλόπολης, κ. Ι. Φουσέκη, όπου μιλώντας σε στελέχη του Συνδυασμού -μεταξύ άλλων- είπε:


«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους.


Πρώτον, γιατί είμαστε συσπειρωμένοι και ενωμένοι σαν μία γροθιά!


Δεύτερον, γιατί ψηφίζουμε Φουσέκη!

Και τρίτον, γιατί η κυβέρνηση θέλει να μας φοβίσει όλους, αλλά εμείς έχουμε το Δράκο!


Θέλω, πραγματικά, να σας πω, ότι η σημερινή μέρα είναι, για μένα, μία ξεχωριστή μέρα. Γυρίσαμε την Αρκαδία. Πήγαμε σε χωριά «μπαρουτοκαπνισμένα». Ερχόμαστε σε μέρη που θα πρέπει κανείς να γνωρίζει ότι ζουν, δεκάδες χρόνια τώρα, με τη ΔΕΗ μαζί.


Ερχόμαστε σε μέρη, στα οποία οι άνθρωποι ζουν και αγωνίζονται, καθημερινά, για το βιός τους.


Και θέλω να ξέρετε, ότι και εγώ, σαν συμπατριώτης σας, λίγο πιο πέρα, από τη Μεσσηνία, αισθάνομαι ότι είμαστε ένα πράγμα. Άλλωστε και εμένα οι πρόγονοί μου ήρθανε - όπως ξέρετε - από την ηρωική Στεμνίτσα.

Θέλω λοιπόν, να σας διαβεβαιώσω, ότι σήμερα δίνουμε μία μάχη, για την Ελπίδα του Τόπου.


Είναι μία μάχη εναντίον μίας πολιτικής - της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ - η οποία θέλει τον κόσμο απελπισμένο, φοβισμένο, χωρίς «μπαταρίες» για το αύριο. Με μία νοοτροπία, η οποία θέλει, τα μαγαζιά σιγά – σιγά να σβήνουν, τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου να υποκύπτουν και να μην υπάρχει η αισιοδοξία για τα νέα τα παιδιά.


Στον αγώνα αυτό, ό,τι κάνουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, όλοι μας, και ο Δράκος και ο Φουσέκης και εγώ και οι πάντες, είναι για ένα λόγο: Είναι για τα νέα τα παιδιά. Για να έχουν δικαίωμα στην ελπίδα.


Και θέλω, ως εκ τούτου, να σας παρακαλέσω να προχωρήσουμε σε αυτή τη μάχη μαζί. Δεν ζητάω την ψήφο σας για μένα προσωπικά. Ούτε καν για την Παράταξη. Τη ζητάω για εσάς. Για τις οικογένειές σας.


Τη ζητάω για το δικαίωμα να φύγουμε από αυτήν την απελπισία και το φόβο, που πάνε να μας βάλουν
Τη ζητάω για να υπάρχει μέλλον καθαρό.


Για να μπορούμε να είμαστε οι Έλληνες που είμαστε. Με αγωνιστικότητα, με πάθος, με δημιουργικότητα. Με την ενέργεια που απαιτείται για να χτίσουμε ένα αύριο καλύτερο από το σήμερα.


Γι’ αυτό το λόγο, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Γι’ αυτό το λόγο, οι εκλογές θα είναι το πρώτο βήμα. Και πρέπει να τους στείλουμε το μήνυμα. Γιατί, αλίμονο, αν το μήνυμα που θα πάρουν, θα είναι μήνυμα ότι, δήθεν, όλα πάνε καλά. Γιατί τότε να περιμένετε το 2011, να είναι ένας χρόνος μίας καινούργιας απίστευτης φοροκαταιγίδας.


Γι’ αυτό το λόγο, να είμαστε μαζί. Να είμαστε ενωμένοι. Ο καθένας να φέρει και το διπλανό του και το φίλο του. Δεν επιτρέπεται η αποχή. Η αποχή είναι υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Η αποχή είναι μήνυμα αντι-συσπείρωσης.


Εμείς ζητάμε την ενότητα, τη συσπείρωση και την εξωστρέφεια. Όπως αρμόζει στους Έλληνες. Και όπως αρμόζει, εδώ, στον καθένα από εσάς.


Να είστε καλά και ευχαριστώ για όλα».


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, θα μας σχολιάσετε τις δηλώσεις Γιούγκερ;


Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: « Ο κύριος Γιούγκερ είπε, ότι αν θέλει κανείς να ανατρέξει στα πραγματικά στοιχεία της οικονομίας και να δει, πότε έγινε αυτό το κακό, θα πρέπει να πάει πίσω, στη δεκαετία του ’80. Μα η δεκαετία του ’80, είναι η δεκαετία του ΠΑΣΟΚ. Και είναι δεκαετία, για την οποία εμείς ζητούμε να ξεκινήσει η έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής. Το ΠΑΣΟΚ, για λόγους που ο καθένας καταλαβαίνει και αντιλαμβάνεται, δεν το θέλει. Όμως ήρθανε και από το εξωτερικό, να τους επισημάνουν, πότε ξεκίνησε το κακό.


Εμείς σήμερα, άλλη μία φορά, δικαιωνόμαστε. Αλλά δεν δίνουμε σημασία τόσο στο χθες. Εμείς σημασία δίνουμε περισσότερο στα μέτρα για το αύριο».










Και θέλουμε ένα πράγμα να σας διαβεβαιώσουμε: Κατεβαίνουμε με ένα στόχο: Ανάπτυξη και αισιοδοξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.