Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην τελετή καθέλκυσης του υποβρυχίου «Πιπίνος» στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, παρευρέθηκε σήμερα στην τελετή καθέλκυσης του υποβρυχίου «Πιπίνος» στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Πρωθυπουργού:


«Μακαριότατε, Κυρίες και Κύριοι

Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή. Είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πατρίδα μας, για το Εθνικό Αμυντικό μας Σύστημα, για το Πολεμικό μας Ναυτικό, αλλά και για την αναπτυξιακή μας στρατηγική. Μετά από 12 χρόνια και αφού μεσολάβησαν πολλές προσπάθειες, που όλες, βέβαια, στόχευαν στον ίδιο στόχο, στον ίδιο σκοπό: Να ολοκληρωθεί η κατασκευή αυτών των υπερσύγχρονων υποβρυχίων και να ενταχθούν, επιτέλους, στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας.

Αυτή, λοιπόν, η μεγάλη στιγμή έφτασε. Για να φτάσουμε, όμως, εμείς σήμερα εδώ στην καθέλκυση του «Πιπίνος» δούλεψαν και πολλοί άνθρωποι και πολλές κυβερνήσεις.

Προηγήθηκε το υπερσύγχρονο υποβρύχιο «Παπανικολής» στο πρότυπο του οποίου και στην τεχνογνωσία του οποίου κατασκευάστηκαν και τα επόμενα. Και οφείλω να θυμίσω  εδώ, ότι όλα αυτά τα υποβρύχια περιήλθαν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου την εποχή που ο σημερινός Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος, ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας και με ένα δικό του νόμο που τότε εισηγήθηκε, ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων.

Τα χρήματα που είχε πληρώσει ο Ελληνικός λαός, απέκτησαν έτσι αντίκρισμα. Και σήμερα ο Ελληνικός λαός βλέπει μπροστά του το αποτέλεσμα των θυσιών του.  Μοιραζόμαστε μαζί του, λοιπόν, σε ατμόσφαιρα υπερηφάνειας, σε ατμόσφαιρα ικανοποίησης την εξαιρετική αυτή εξέλιξη. Όμως, κυρίως, το αποτέλεσμα. Σήμερα η Ελλάδα στέλνει προς κάθε κατεύθυνση ένα μήνυμα ισχύος. Και η οικονομία μας στέλνει το δικό της αναπτυξιακό μήνυμα, αφού η κατασκευή αυτού του υπερσύγχρονου οπλικού συστήματος έγινε σε ελληνικά ναυπηγεία και από ελληνικά χέρια. Ναυπηγεία τα οποία είναι πλούτος και αναπτυξιακά όπλα για την Ελλάδα και τα οποία είναι στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων μας για την στρατηγική ανάπτυξη της χώρας.

Και ότι δεν νοείται μια χώρα ναυτική, μια πραγματικά ναυτιλιακή υπερδύναμη, όπως είναι η πατρίδα μας να μη διαθέτει και την αντίστοιχη ναυπηγοκατασκευαστική υποδομή, που ούτως ή άλλως υπάρχει. Η περίοδος αδράνειας, απαξίωσης θα δώσει πια τη θέση της σε μια νέα εποχή δυναμικής ανάπτυξης, δημιουργίας, με πλήρη εξασφάλιση του άξιου επιστημονικού και εργατικού μας δυναμικού. Και αυτός είναι ο στόχος μας. Η Ελλάδα του αύριο, η νέα Ελλάδα να είναι μια Ελλάδα ανάπτυξης, προόδου, κύρους και πάνω από όλα εθνικής αυτοπεποίθησης. Η Ελλάδα που δημιουργεί, που παράγει, που αξιοποιεί και το άξιο ανθρώπινο δυναμικό που έχει τεράστιες δυνατότητες.

Θέλω να συγχαρώ τον υπουργό Εθνικής Άμυνας τον κ. Αβραμόπουλο, θέλω να συγχαρώ την ηγεσία του Πολεμικού μας Ναυτικού και θέλω ιδιαίτερα να συγχαρώ τους εργαζομένους που με μέθοδο, με υπομονή και με διαφάνεια έδωσαν τέλος σε μια χρονίζουσα εκκρεμότητα και μέσα στο χρόνο που δεσμεύτηκαν έφεραν τον σημερινό αποτέλεσμα.

Η κυβέρνησή μας για μια ακόμα φορά αποδεικνύει έμπρακτα ότι έχει και τη θέληση και τη δύναμη και τη βούληση να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στην μετά την κρίση εποχή. Και θέλω σήμερα εδώ να διαβεβαιώσω τον Ελληνικό λαό ότι αυτόν τον δρόμο ακριβώς θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε και για τα χρόνια που έρχονται στο όνομα μιας υπεύθυνης εθνικής αποστολής.
Σας ευχαριστώ πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.