Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την παρουσίαση του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα»

Κυρίες και κύριοι,
σήμερα εγκαινιάζουμε στην Ελλάδα ένα «εργαλείο» κοινωνικής πολιτικής για την προστασία των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, για την καταπολέμηση της φτώχειας και για την επανένταξη εκείνων που κινδυνεύουν να μείνουν στο περιθώριο:

Είναι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, κοινωνικό εισόδημα.
Υπάρχει το εργαλείο αυτό στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Τώρα έρχεται και στην Ελλάδα! Κι όπως  ακούσατε, θα εφαρμοστεί πιλοτικά για έξι μήνες σε 13 δήμους απ’ όλες τις περιφέρειες της χώρας.
Και στην πλήρη Ανάπτυξή του θα καλύπτει 700 χιλιάδες άτομα σε όλη την Ελλάδα.
Το 7% του πληθυσμού μας.
Μπορεί να γίνει και στην Ελλάδα, γιατί με τα πλεονάσματα τα οποία βγάζει πλέον η χώρα μας, μπορεί να αντιμετωπίσει και τα προβλήματα με τους δικούς της πόρους. Όχι πια με δανεικά…

Δείχνει αυτή η εξέλιξη την τόλμη της κυβέρνησης, να βάλει μπροστά πράγματα τα οποία ήταν αδιανόητα μέχρι τώρα, αν και θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και πολλά χρόνια…

Δείχνει ακόμα ότι οι μεταρρυθμίσεις όχι απλώς κάνουν τη χώρα μας πιο «φυσιολογική», πιο σύγχρονη, αλλά την καθιστούν και πιο δίκαιη.

Γιατί η κοινωνική δικαιοσύνη, όταν ακουμπά σε στέρεα θεμέλια, επιταχύνει, βοηθάει την Ανάπτυξη, φέρνει την ευημερία και, μπορώ να πω, στεριώνει ακόμα περισσότερο τη Δημοκρατία στη χώρα μας.

Συγχαρητήρια για αυτήν την πρωτοβουλία. Συγχαρητήρια σε όλους και, πάνω από όλα, συγχαρητήρια στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες, που πραγματικά αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια.

Ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.