Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, στο Εκλογικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Κόμμα μας, το ΕΛΚ είναι η κορυφαία ευρωπαϊκή δύναμη για τρεις λόγους:

Πρώτον, επειδή η οικονομία της κοινωνικής αγοράς ιδεολογία μας ενώνει τους Ευρωπαίους, πέραν των εθνικών συνόρων.


Δεύτερον, γιατί έχουν καταφέρει να μείνουν Ευρώπη με επιτυχία μέσα από τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης των τελευταίων τεσσάρων ετών. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες προκλήσεις, θα έπρεπε να επισκευάσει σοβαρές αθετήσεις των δομών της Ένωσης μας, θα έπρεπε να λάβει τη φροντίδα των μακροπρόθεσμων κληρονομημένα προβλήματα σε διάφορες χώρες.

Αλλά, να λάβει ως παράδειγμα τα τέσσερα κράτη μέλη του Προγράμματος Προσαρμογής. Η Ιρλανδία είναι ήδη έξω από την κρίση. Η Πορτογαλία είναι έξω από την κρίση. Κύπρος έχει πραγματοποιήσει πάνω από τις προσδοκίες. Ελλάδα παρουσιάζει επίσης αξιοσημείωτη βελτίωση και σύντομα θα πάρει από την κρίση, καθώς και.

Όλες αυτές οι επιτυχίες πραγματοποιήθηκαν ενάντια σε όλες τις πιθανότητες. Οι περισσότεροι κριτικοί προέβλεπαν κατάρρευση της Ένωσής μας. Εμείς απέδειξε ότι έκαναν λάθος! Την Ιρλανδία, την Πορτογαλία η Κύπρος, η Λετονία, η Ουγγαρία και η Ελλάδα έχουν αποδείξει ότι η Ευρώπη λειτουργεί. Εμείς απέδειξε ότι έκαναν λάθος. Πιστεύαμε στην Ευρώπη. Πιστεύαμε στους εαυτούς μας. Και εμείς το έκανε να συμβεί. Με τη βοήθεια όλων των κρατών μελών, με τη βοήθεια της Επιτροπής.

Τρίτον, είμαστε η πρώτη επειδή είμαστε ανοίγοντας το δρόμο για περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη. Που σημαίνει:

Μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα στις οικονομίες μας, Περισσότερα ευθύνη σε εθνικό επίπεδο, Περισσότερα Αλληλεγγύη στον κοινοτικό επίπεδο μας, Περισσότερα Ανταπόκριση των θεσμικών οργάνων της Κοινότητας μας με τις ανάγκες των κοινών ευρωπαϊκών πολιτών, λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες μεταρρυθμίσεις σε εθνικό επίπεδο και την ένταξη σε κοινοτικό επίπεδο . Όλα αυτά ισούται με περισσότερη Ευρώπη και καλύτερη Ευρώπη!

Πράγματι, δεν υπερασπίζονται μόνο την Ευρώπη κατά τους επικριτές της. Είμαστε μεταρρύθμιση της Ευρώπης!

Αγαπητοί συνάδελφοι.

Η Ελληνική Προεδρία είναι μια σχετικά σύντομη, δεδομένου ότι πρόκειται να έχουν την Euroelection τον Μάιο. Ωστόσο, έχουμε ολοκλήρωσε επιτυχώς την τριμερή διάλογο σχετικά με έναν εντυπωσιακό αριθμό των εκκρεμών νομοθετικών πράξεων, στην πραγματικότητα περισσότερα από 30 νομοθετικών φακέλων: Από το Mifid τον Ιανουάριο, με την «απόσπαση εργαζομένων» οδηγίας και του νέου κανονισμού για τη «χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων », μόλις πριν από δύο ημέρες.

Και υπάρχουν πολλά περισσότερα να έρθουν. Συμπεριλαμβανομένων, φυσικά, η μεγαλύτερη πρόκληση, το SRM, ο μηχανισμός ενιαίου ψηφίσματος, το κεντρικό κομμάτι της Τραπεζικής Ένωσης μας, ενισχύοντας τη σταθερότητα και την αξιοπιστία της νομισματικής Ένωσης μας.

Η Τραπεζική Ένωση ήδη σε καλή πρόοδο, την οικονομική διακυβέρνηση και στο δρόμο της και η Δημοσιονομική Ένωση, είναι οι τρεις βασικές απαντήσεις της Ένωσής μας με την πρόσφατη οικονομική κρίση. Αλλά, επίσης, πολύ σημαντικά, είναι η πολιτική μας για την καταπολέμηση της ανεργίας και ιδιαίτερα της ανεργίας των νέων ...

Μετά από όλα, αυτή η κρίση δεν είναι μόνο για τους αριθμούς. Επηρεάζει επίσης πραγματικούς ανθρώπους? Τους φόβους τους, τις ανάγκες τους, τις φιλοδοξίες τους. Φυσικά θα πρέπει να ενδυναμώσει τις αγορές! Αλλά ακόμη πιο σημαντικό, θα πρέπει να κρατήσουν τις κοινωνίες ελπιδοφόρο και δημοκρατίες ζωντανός! Η κοινωνική συνοχή, τη δημοκρατική σταθερότητα και η καταπολέμηση λαϊκισμού και του εξτρεμισμού κάθε είδους, είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας στην προσπάθειά μας να βγει από την κρίση, επειδή το τέλος της κρίσης πρέπει να είναι νέα αύξηση. Η ανάπτυξη, όχι εξτρεμισμού, δεν πόλωση, όχι διχαστική Ευρωβουλή, όπου ανεύθυνοι λαϊκιστές και δημαγωγούς κοντόφθαλμη θα ενωθούν για να καταστρέψει το όνειρο της Ένωσής μας. Εμείς δεν θα τους επιτρέψει, πρόκειται να κερδίσει αυτές τις εκλογές. Οι κυβερνήσεις του ΕΛΚ έχουν αποδείξει ότι μπορούμε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία. Έχουμε αποδείξει ότι αυτή η συγκεκριμένη κρίση δεν έχει παραλύσει την Ευρώπη, όπως κάποιοι ήλπιζαν για? Αντί να έχει την εξουσία Ευρώπη! Έχει κάνει τους Ευρωπαίους σοφότεροι. Έχει γίνει η Ευρώπη μας ισχυρότερη.

Όλοι μας συμβάλει σε αυτό. Αλλά Κόμματος μας συμβολή, η συμβολή του ΕΛΚ, ήταν το πιο σημαντικό και το πιο κρίσιμο. Μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για ό, τι κάναμε μέχρι τώρα. Και είμαστε φροντίζοντας να κρατήσει την καλή δουλειά στα χρόνια που έρχονται.

Θέλω να τονίσω εν συντομία δύο άλλα σημεία στην τρέχουσα ατζέντα μας:

Οι θαλάσσιες πολιτικές, ενσωματώνοντας σε ένα στρατηγικό πλαίσιο τη θάλασσα διάσταση της βιώσιμης ανάπτυξης. Συμπεριλαμβανομένων ενός κοινοτικού πλαισίου για την έρευνα και την ανάπτυξη των ενεργειακών πόρων και των θαλάσσιων οδών μεταφοράς ενέργειας. Η παρούσα δράμα της Ουκρανίας θα πρέπει να χρησιμεύσει ως μια υπενθύμιση.

Η άλλη καινοτομία είναι μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών. Πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ των αιτούντων άσυλο και των παράνομων μεταναστών. Πρέπει να ικανοποιήσουμε απελπιστική άνθρωποι μαστίζονται από τον πόλεμο περιοχές και κατεδαφίστηκε κοινωνίες. Αλλά θα πρέπει να αποθαρρύνουν την παράνομη μετανάστευση, καθώς και οι εγκληματίες που διευκολύνουν και που επωφελούνται από αυτό.
Αυτό θα σταθεροποιήσει την περιφέρεια μας, ειδικά τα κράτη μέλη σχετικά με τα σύνορα της Ευρώπης, που λαμβάνουν την υψηλότερη επιβάρυνση. Θα βελτιώσει επίσης την ασφάλεια των κοινωνιών μας και την εμπιστοσύνη των πολιτών μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το κάνουμε αυτό γιατί θέλουμε να εξάγουμε την ευημερία από την Ευρώπη προς τον υπόλοιπο κόσμο και δεν θέλουμε να εισάγουν αποσταθεροποίηση από τον υπόλοιπο κόσμο στην Ευρώπη.

Ως τελική παρατήρηση, παρακαλώ ρίξτε μια ματιά στο τι συμβαίνει γύρω μας, σε όλη την Ευρώπη σήμερα. Από τη νότια Μεσόγειο, σε όλη τη διαδρομή προς τη Μέση Ανατολή, τώρα στην Ουκρανία: έχουμε κοινωνικές κρίσεις ζυθοποιίας, πολιτικές κρίσεις εκρήγνυται, οικονομικές δυσκολίες εξαπλώνεται γύρω, οι κοινωνίες στα πρόθυρα της κατάρρευσης, οι δημοκρατίες τρέμουν από τις ρίζες και τις χώρες τους στα πρόθυρα της εμφυλίου πολέμου. Όλοι τους ψάχνουν όλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση για βοήθεια, βοήθεια, ελπίδα και έμπνευση.

Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους εκείνους που αμφισβητούν λαϊκιστές της Ένωσης μας. Υπάρχουν πολλές χώρες που προσπαθούν να ενταχθεί στην Ένωση, αγαπητοί φίλοι μας. Αλλά δεν υπάρχει καμία χώρα ήδη μέρος της Ένωσής μας που προσπαθούν να βγείτε. Και γιατί συμβαίνει αυτό;

Διότι η Ευρώπη είναι ένα «φάρο ελπίδας». Ναι, έχουμε κάνει λάθη? Ναι υπήρχαν σφάλματα, τα οποία έπρεπε να διορθωθούν, ναι, έχουμε την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας. Ναι, θα πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματική σε μια σειρά από τομείς, συμπεριλαμβανομένης, χρηματοπιστωτικές αγορές, η εξωτερική πολιτική, η άμυνα και η ενέργεια. Αλλά γενικά, συμβολίζουν τη δημοκρατία και την ευημερία? Εμείς συμβολίζουν τη σταθερότητα και τη μετριοπάθεια? Συμβολίζουμε υπερηφάνειας για τους Ευρωπαίους και θα εμπνεύσει ελπίδα για όλους τους άλλους.

Αυτή είναι η κληρονομιά της Ένωσής μας.

Και αυτό γιατί, το ΕΛΚ θα κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές. Επειδή αυτό το κόμμα, το ΕΛΚ είναι η ηγετική δύναμη για τη μεταρρύθμιση, να ενωθούν και να κερδίσει.

Μεταρρύθμιση της Ευρώπης. Ενώσουμε τους Ευρωπαίους. Και να κερδίσει το μέλλον.


Σας ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.