Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με την 14 ετών πρωταθλήτρια στο σκάκι Σταυρούλα Τσολακίδου

Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε και βράβευσε σήμερα την παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο σκάκι στην κατηγορία Κορασίδων μέχρι 14 ετών, Σταυρούλα Τσολακίδου, παρουσία του Αντιπροέδρου της Σκακιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Στάθη Ευσταθόπουλου και του Προέδρου και Αντιπροέδρου του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας κ. Λιόγκα Βασίλη και κ. Βασίλη Θεοδωρίδη. Ακολουθεί ο διάλογος που είχαν:



«Αντώνης Σαμαράς: Θρίαμβος. Συμβολίζεις την Ελλάδα που νικάει. Συμβολίζεις την Ελλάδα που είναι αισιόδοξη, την Ελλάδα που δεν φοβάται κανένα και την Ελλάδα που είναι περήφανη.
Σταυρούλα Τσολακίδου: Σας ευχαριστώ πολύ.
Αντώνης Σαμαράς: Και μας έκανες όλους υπερήφανους.
Σταυρούλα Τσολακίδου: Και εμένα είναι τιμή μου.
Αντώνης Σαμαράς: Και ήθελα έτσι να σου το πω, γιατί ότι εκπροσωπείς αυτό που θέλουμε όλοι. Και το οποίο μας κάνει και χαιρόμαστε πάρα πολύ. Και είχα την ανάγκη έτσι να σε δω και να το καταλάβει και ο κόσμος ότι τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να αμείβονται ηθικά. Για εμάς ήταν πολύ σημαντική αυτή η νίκη σου.
Στάθης Ευσταθόπουλος: Και μας δίνει και την Ελπίδα σε όλους! κ. Πρόεδρε, μία φορά ακόμη έχει συμβεί στο σκάκι σε ολόκληρη την ιστορία του σκακιού να πάρουμε Παγκόσμια Νίκη». 

Μετά τη συνάντηση, εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, η Σταυρούλα Τσολακίδου, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:
«Σταυρούλα Τσολακίδου: Ήταν τιμή μου που μας δέχθηκε ο Πρόεδρος, του είπαμε κάποια προβλήματα και κάποιες ανάγκες που έχουμε για να προχωρήσω και άλλο στο σκάκι και προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει να παίρνω μέρος σε άλλα τουρνουά και γενικότερα να ανεβάσω το επίπεδο.
Δημοσιογράφος: Η ευχή που σου έδωσε ποια είναι για το μέλλον;
Σταυρούλα Τσολακίδου: Περισσότερες επιτυχίες και να κάνουμε την Ελλάδα περήφανη όλοι.
Δημοσιογράφος: Βλέπουμε ότι φεύγεις και με ένα δώρο από τον ίδιο. Τι είναι αυτό ακριβώς;
Σταυρούλα Τσολακίδου: Μία πλακέτα.
Δημοσιογράφος: Μπορούμε να τη δούμε; Από εδώ και πέρα οι δικοί σου οι στόχοι, οι φιλοδοξίες σου, τα σχέδια σου ποια είναι;
Σταυρούλα Τσολακίδου: Το επόμενο τουρνουά που θα παίξω είναι το Πανελλήνιο Γυναικών και εκεί θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, γιατί είναι ένα σημαντικό τουρνουά για εμένα.
Δημοσιογράφος: Πες μας δύο λόγια για το σκάκι. Είναι ένα άθλημα, να το πω, που δεν είναι τόσο προσιτό, ειδικά σε μικρές ηλικίες. Έχεις πάρει Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, τι σε έκανε να...;
Σταυρούλα Τσολακίδου: Γενικότερα είναι ένα ξεχωριστό άθλημα, γιατί δεν παίζει ρόλο η τύχη σε σχέση με τα άλλα παιχνίδια. Χρειάζεται να είσαι μαχητικός, να δουλεύεις πολλές ώρες σκληρά και πάνω από όλα να τα αγαπάς.
Δημοσιογράφος: Όταν πήρες το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πως αισθάνθηκες; Είσαι μικρή ακόμα.
Σταυρούλα Τσολακίδου: Προσωπικά δεν το περίμενα, γιατί είναι ένα πολύ δύσκολο τουρνουά και ήταν ένας στόχος που είχα βάλει εδώ και καιρό και χάρηκα πάρα πολύ.
Δημοσιογράφος: Αυτό που θα σου μείνει από τη σημερινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό τι είναι;

Σταυρούλα Τσολακίδου: Η βοήθεια που προσφέρθηκε να μας δώσει γενικότερα στο σκάκι, όχι μόνο σε εμένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.