Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Συνάντηση με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Bill Clinton

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Bill Clinton. Μετά το πέρας της συνάντησης τους ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Συναντήθηκα σήμερα με τον Πρόεδρο Κλίντον, που επισκέπτεται την Ελλάδα, μετά από πρόσκληση επιφανών Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών που έχουν συστήσει μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για τη χώρα μας, την “Hellenic Initiative”.
Η πρωτοβουλία αυτή συνδυάζεται με την “Clinton Global Initiative”, τη διεθνή πρωτοβουλία του Προέδρου Bill Clinton για την αντιμετώπιση μεγάλων διεθνών προβλημάτων που ενώνει σε κοινό σκοπό διακεκριμένες προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο.
Η επίσκεψη του Προέδρου Κλίντον στην Ελλάδα, μαζί με επιφανείς Έλληνες της Ομογένειας, έρχεται σε μια στιγμή που η χώρα μας δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή κρίση και δίνει ένα δύσκολο αγώνα να την ξεπεράσει.
Στόχος μας είναι να επιτύχουμε, ώστε οι θυσίες του Ελληνικού λαού να πιάσουν τόπο.
Κατά τη συνάντησή μου με τον Πρόεδρο Κλίντον συζητήθηκαν θέματα προσέλκυσης επενδύσεων στην Ελλάδα. Αλλά και ζητήματα για την απευθείας ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας μας, αξιοποιώντας το δίκτυο “Clinton Global Initiative” καθώς και τα ισχυρά δίκτυα των Ελλήνων της Αμερικής και ολόκληρου του οικουμενικού Ελληνισμού.
Καλωσορίζω τον Πρόεδρο Κλίντον σε μιαν ακόμα επίσκεψή του στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή θέλουμε όλους τους φίλους μας δίπλα μας. Και στο πρόσωπό του αναγνωρίζουμε ένα σταθερό φίλο της χώρας μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.