Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Δήλωση του Προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά μετά την επίσκεψή του στον Όμιλο Φίλων του Δάσους στην Πάρνηθα

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος, τον Όμιλο Φίλων του Δάσους στην Πάρνηθα και είχε συνάντηση με εθελοντές εκπροσώπους του Ομίλου και της Πυροσβεστικής. Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το περιβάλλον δεν είναι απλά πολύτιμο.Και ούτε είναι έτσι μόνο αναγκαία αμυντικά η θωράκισή του, η προστασία του και η συντήρησή του.
Το περιβάλλον μπορεί να είναι μοχλός ανάπτυξης, που μπορεί να δημιουργεί, μάλιστα, θέσεις εργασίας. Και, μάλιστα, σε σύγχρονες ειδικότητες.
Αλλά το περιβάλλον απαιτεί φροντίδα και τη σωστή οργάνωση, από πλευράς λειτουργίας της Πολιτείας.
Σήμερα, εδώ, με άτομα τα οποία είναι κατεξοχήν εθελοντές, άτομα τα οποία προσφέρουν τις ελεύθερές τους ώρες για να γίνουν οι διασώστες και είναι κάθε φορά οι διασώστες του περιβάλλοντος, αναπτύξαμε όλα εκείνα τα αναγκαία σημεία στα οποία απαιτείται αλλαγή κατεύθυνσης. Παρέμβαση, δηλαδή, ουσιαστική της Πολιτείας, προκειμένου ο χρόνος και η ώρα που ξοδεύουν, τα χρήματα του φορολογούμενου που έρχονται εδώ για την προστασία να πιάσουν πραγματικά τόπο.
Ήταν πάρα πολύ χρήσιμη η συνάντηση.
Θέλω να πω ότι είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος, όχι μόνο από την Πυροσβεστική, όχι μόνο από τους δασοφύλακες, τους δασοπυροσβέστες, όχι μόνο από τους ανθρώπους, οι οποίοι είναι ταγμένοι σε αυτή τη δουλειά, αλλά κυρίως από τους εθελοντές.
Και εύχομαι ο εθελοντισμός αυτός να γίνει η αναγκαία συνήθεια, ο εθισμός, η Παιδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα, προκειμένου και να σώσουμε τα δάση μας και να δώσουμε και τη διάσταση εκείνη του επιπλέον.
Δηλαδή, δεν είναι μόνο να σώζεις το πράσινο. Είναι και να δημιουργείς πράσινο, όπου μπορείς. Εκεί που είναι δυνατόν.Ως εκ τούτου, είχα μια πάρα πολύ χρήσιμη συνάντηση σήμερα.
Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες.
Θέλω να ευχαριστήσω ειδικά τον Όμιλο Φίλων της Πάρνηθας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους οι οποίοι δίνουν την καθημερινή μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος. Και θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι είμαστε, ως Παράταξη, ταγμένοι στην υπόθεση αυτή, αναγνωρίζοντας σφάλματα που γίνανε χθες και τα οποία, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να επαναληφθούν.
Αλλά βλέποντας τη σημερινή κατάσταση, επομένως, σχεδιάζοντας για εκείνα τα οποία πρέπει να γίνουν αύριο, ώστε να μην υπάρξουν άλλες πυρκαγιές. Γιατί το θυμάστε όλοι, κάποτε έκλαιγε όλη η Αττική, για να μην πω όλη η Ελλάδα, όταν εδώ πέρα οι άνθρωποι αυτοί δίνανε τη μάχη για να σώσουν όσα τελικά σωθήκανε. Ευχαριστώ, και πάλι, πάρα πολύ, όλους».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.