Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Δήλωση του Προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά μετά την επίσκεψη του στο Εργατικό Κέντρο Αλμυρού

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε, σήμερα, το Εργατικό Κέντρο Αλμυρού και είχε διάλογο με εκπροσώπους των Εμπορικών Επιμελητηρίων. Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εδώ, από το Εργατικό Κέντρο Αλμυρού, εκπέμπουμε ένα μήνυμα για εργασία, δημιουργικότητα, αυτοπεποίθηση, αλλαγή σελίδας στην ψυχολογία του Έλληνα.
Και όλα αυτά μπορούν να γίνουν μόνο από μία παράταξη, η οποία έχει για σημαία της και η οποία ελπίζει μόνο σε μία λέξη: Τη λέξη Ανάπτυξη.
Αυτήν ήρθαμε να συζητήσουμε εδώ με τους αρμοδίους, τα προβλήματα τα ακούσαμε, προβλήματα που ακουμπάνε τον απλό αγρότη, μέχρι τον επιχειρηματία, ο οποίος δεν βλέπει κανέναν λόγο πλέον να επενδύει σε μία περιοχή που οι φόροι είναι δυσβάσταχτοι, που το κράτος εντείνει αντί να απαλλάσσει τον επενδυτή από τη γραφειοκρατία.
Είπα προηγουμένως στους συνομιλητές μου, ότι προ ημερών διάβαζα ότι μεταξύ της Κίνας ακόμα και του Βιετνάμ και άλλων κουμουνιστικών χωρών γίνεται μάχη ποιος θα προσελκύσει τους καλύτερους επενδυτές. Και εμείς εδώ πέρα είχαμε το παγκόσμιο ρεκόρ να διώχνουμε τους επενδυτές μας.
Και αυτή εδώ πέρα η περιοχή το έχει ζήσει πολύ έντονα.
Ως εκ τούτου, είμαστε υποχρεωμένοι να ξαναβάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, να απενοχοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα, να είμαστε κοντά στον εργαζόμενο, χωρίς να κάνουμε ακρότητες, όπως ήταν οι οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις. Να μπορούμε να γνωρίζουμε το σθένος, τη δύναμη, την ψυχή του Έλληνα εργαζόμενου και να του δίνουμε την ευκαιρία πραγματικά να αποδώσει εδώ πέρα στον τόπο του, γιατί διαφορετικά τα νέα τα παιδιά θα φύγουνε στο εξωτερικό. Και θα είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει.
Θέλω να ευχαριστήσω, ιδιαίτερα, τον πρόεδρο για την καλοσύνη του να μας δεχτεί και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο για τη συζήτηση που είχαμε, τα Επιμελητήρια τα οποία είδαμε και πραγματικά ήταν πολύ γόνιμη η συνάντηση που είχαμε σήμερα στον Αλμυρό».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.