Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Συνάντηση του Προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά με προέδρους των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της χώρας

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, είχε σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στα Κεντρικά Γραφεία του κόμματος, συνάντηση με προέδρους των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της χώρας.

Οι Πρόεδροι των επιμελητηρίων υπογράμμισαν την ανάγκη ύπαρξης σταθερού και δίκαιου φορολογικού συστήματος, καθώς και μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ 23%, έτσι ώστε να υποστηριχθεί η ανάπτυξη, να στηριχθεί ο Τουρισμός και να περιοριστεί η επιβάρυνση του καταναλωτή. Τέθηκαν, επίσης θέματα που αφορούν στη ρευστότητα της Οικονομίας και τη λειτουργία των τραπεζών, για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών προγραμμάτων, που είναι αναγκαία για να αντιμετωπιστεί η ύφεση και να συγκρατηθεί η ανεργία.



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, αφού υπογράμμισε ότι πολλά από τα αιτήματά τους αποτελούν και θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις από κάθε Επιμελητήριο για το Νομό του, που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ ή σε άλλα αναπτυξιακά προγράμματα. Τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η δραστική αντιμετώπιση του παραεμπορίου.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ για να αντιμετωπιστεί η ύφεση και η ανεργία, που απειλούν την κοινωνική συνοχή. Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές στα Επιμελητήρια (στις 31 Μαρτίου), ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων να αποτελέσει τον φορέα εκείνο που θα προτείνει συγκεκριμένες λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν και ευχήθηκε να εκλεγούν οι άξιοι και ικανοί.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.