Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Δήλωση του Προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Κύπρου και Πρόεδρο Κ.Σ.ΕΔΕΚ κ. Γιαννάκη Ομήρου

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, που πραγματοποιεί, από χθες, τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, μετά τις συναντήσεις που είχε το πρωί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Νίκο Αναστασιάδη, συναντήθηκε διαδοχικά με την υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κα Πραξούλα Αντωνιάδου, με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο, με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρο Κ.Σ.ΕΔΕΚ κ. Γιαννάκη Ομήρου και με το Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού.




Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου, μέσω του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, να στείλω ένα μήνυμα πίστης και συμπαράταξης. Πίστης στο δίκαιο του αγώνα του Κυπριακού και συμπαράταξης στον κοινό αγώνα, στην κοινή προσπάθεια που κάνουμε, τόσο για το Κυπριακό πρόβλημα, όσο και για την επίτευξη μιας στρατηγικής εναρμονισμένης, συντονισμένης, λογικής, σε βάθος χρόνου, για τα ζητήματα της ΑΟΖ.

Είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθούν και οι δύο λαοί ότι κρύβεται στον υποθαλάσσιο χώρο μας ένας πλούτος. Θα πρέπει να τον αξιοποιήσουμε, να τον κεφαλαιοποιήσουμε υπέρ του Ελληνισμού, του Κυπριακού, του Ελλαδικού.

Θέλω να σας ευχαριστήσω και να στείλω ένα μήνυμα αγάπης σε όλα τα Κυπριακά κόμματα, όχι μόνο εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, αλλά εκ μέρους όλων των ελληνικών κομμάτων. Γιατί, όταν βρισκόμαστε εδώ, μιλάμε σε Ελλάδα. Είμαστε δίπλα σας, είστε Έλληνες, σε αυτή τη σφυρηλάτηση των θεσμών. Και πιστεύουμε στις κοινές αξίες και στις κοινές αρχές για την Κύπρο και την Ελλάδα.

Να είστε καλά και ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.