Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Δήλωση του Προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά, μετά το πέρας της επίσκεψής του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου συναντήθηκε με την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, επισκέφτηκε σήμερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου συναντήθηκε με την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία.




«Εκτός από την αναγκαία ενημέρωση, η σημερινή μου επίσκεψη στο Υπουργείο Άμυνας έχει και έναν συμβολικό χαρακτήρα για το εθνικό έργο που επιτελεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας μας.


Οι γενικότερες ανακατατάξεις και οι δυσκολίες που περνάει σήμερα η Ελλάδα, δεν θα πρέπει να αγγίζουν τις βασικές προτεραιότητες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που είναι να κρατήσουν ψηλά το αξιόμαχο και να έχουν αφοσίωση στο έργο τους. Γιατί η βαθειά αυτή οικονομική και κοινωνική κρίση, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επηρεάσει -και ούτε επηρεάζει- την αμυντική και την αποτρεπτική ικανότητα της Πατρίδας μας. Ούτε ασφαλώς και το φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων, στις οποίες είμαστε κοντά και αναγνωρίζουμε τη μεγάλη προσφορά και το έργο τους. Αυτή είναι άλλωστε, η θέση της Παράταξής μας.


Ενημερώθηκα σε βάθος από τον υπουργό Δ. Αβραμόπουλο, από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η χώρα μας, σε αυτό τον ευαίσθητο τομέα ευθύνης, λειτουργεί σωστά, με επαγρύπνηση, με στρατηγική ενόραση, με δημοκρατική ευαισθησία και αφοσίωση. Η κρίση θα ξεπεραστεί, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της διαχείρισής της, το εθνικό μας σύστημα πρέπει και θα παραμείνει ισχυρό και ανεπηρέαστο».
Μετά το πέρας της ενημέρωσης που είχε, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.