Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας ζουν σε ομηρία



Η Αναπληρώτρια Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου, σχετικά με την ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ για υπέρβαση ορίου όζοντος,έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Με τις πρώτες υψηλές θερμοκρασίες του φετινού καλοκαιριού και την αδυναμία των πολιτών να χρησιμοποιήσουν τους συρμούς του Μετρό, παρατηρήθηκε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης του κοινού στις τιμές του όζοντος. Το ΥΠΕΚΑ, μάλιστα, κάλεσε τα άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και τα παιδιά να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών που θα ακολουθήσουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το YΠΕΚΑ πρέπει να αναλάβει άμεσα δράση για να αντιμετωπίσει την ατμοσφαιρική ρύπανση και να προασπίσει τη δημόσια υγεία. Δεν είναι δυνατόν, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας να ζουν σε ομηρία.


Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ακόμη και βιοκλιματικές γειτονιές στην Αθήνα! Έχει όμως, καθυστερήσει υπερβολικά να παραδώσει τους νέους σταθμούς του Μετρό, ενώ κωφεύει στο αίτημα για πετρελαιοκίνηση και η πολιτική της για το νέφος εξαντλείται στην εκ περιτροπής κυκλοφορία των οχημάτων. Ας αφήσει τις βαρύγδουπες εξαγγελίες και ας αναλάβει έργο για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης τόσο στην πρωτεύουσα, όσο και στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.