Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Είμαστε σε κοινή προσπάθεια με πολλούς άλλους ηγέτες της Ευρώπης για να δημιουργήσουμε μια αληθινή διέξοδο, μια αληθινή Ευρωπαϊκή λύση

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, με το πέρας της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι, έκανε την ακόλουθη δήλωση:





«Απόψε στο Ελσίνκι, τέθηκαν όλα τα ζητήματα της ευρωπαϊκής κρίσης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις εξελίξεις της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Ήταν επόμενο.




Τόνισα κυρίως ότι δεν θα πρέπει η Ευρώπη να τρέχει πίσω από τα γεγονότα. Πρέπει πρώτα εκείνη να δείξει μια ουσιαστική, οικονομική, διπλωματική και - πρώτα απ’ όλα- πολιτική συμπαράσταση στις χώρες αυτές. Και από την άλλη πλευρά πρέπει η ίδια η Ευρώπη να αποκτήσει μια κοινή –δική της- πολιτική για τη μετανάστευση, την ασφάλεια, τον επαναπατρισμό και την πρόληψη.

Γιατί αυτή η κρίση δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επιδεινώσει την εσωτερική οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν χώρες, όπως είναι και η Ελλάδα.


Στο πλαίσιο της Συνόδου των ηγετών του ΕΛΚ συναντήθηκα και με τον Έντα Κένι, τον εντολοδόχο Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας. Μιας χώρας που έχει προβλήματα παρόμοια με τα δικά μας και αντιμετωπίζει, επίσης, ένα Μνημόνιο.


Τόνισα στην ιδιαίτερη συζήτησή που είχα μαζί του ότι η χώρα του και η χώρα μας –τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία- επιμένουμε σε μια πολιτική χαμηλής φορολογίας και πάνω απ΄ όλα σε μια πολιτική Ανάπτυξης. Πράγμα που πρέπει, επιτέλους, να κάνει και η Ελλάδα.


Μέσα στη συνάντηση των ηγετών, συζητήθηκε η πρόταση για Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, καθώς και η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης. Ήδη διαμορφώνονται εναλλακτικές προτάσεις πολύ πιο ρεαλιστικές από τις αρχικές.


Είμαστε σε κοινή προσπάθεια με πολλούς άλλους ηγέτες της Ευρώπης για να δημιουργήσουμε μια αληθινή διέξοδο, μια αληθινή Ευρωπαϊκή λύση.


Ελπίζω, μέσα από πολλές δυσκολίες, κάτι τέτοιο να γίνει σύντομα πραγματικότητα…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.