Φίλες και φίλοι,
Σήμερα βρίσκομαι εδώ, μπροστά σας, για να σας μεταφέρω δύο μηνύματα. Απλά και σαφή:
* Πρώτον, ότι τα ψέματα, πια, τελείωσαν για την κυβέρνηση Παπανδρέου!
* Και δεύτερον, ότι υπάρχει Ελπίδα για την Ελλάδα. Υπάρχει Ελπίδα για τον τόπο.
Και τώρα πλέον το αγκαλιάζουν όλοι οι Έλληνες.
* Υποστηρίξαμε από την αρχή, ότι η προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης και το Μνημόνιο δεν ήταν «μονόδρομος», όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Και μπορούσε να αποφευχθεί. Και τώρα έρχεται η δικαίωση. Διπλή δικαίωση, μάλιστα:
-- Πρώτον, άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, με προβλήματα ίδια με τα δικά μας δεν κατέφυγαν στο Μηχανισμό Στήριξης. Δεν υπέγραψαν Μνημόνιο. Βγήκαν και δανείστηκαν ακριβά από τις αγορές. Αλλά δεν «έδεσαν» τις χώρες τους χειροπόδαρα, όπως έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Αυτοί απέδειξαν ότι το Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος, ούτε για την Ελλάδα!
-- Δεύτερον, έρχονται δημοσκοπήσεις σήμερα, η μία μετά την άλλη, που δείχνουν ότι μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού έβγαλε το συμπέρασμά της: Όχι, το Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος. Κι απέδειξαν ότι ο Ελληνικός λαός δεν τρώει «κουτόχορτο».
* Υποστηρίξαμε ότι η Ελλάδα μπορούσε να αποφύγει το Μνημόνιο, αν δανειζόταν με σχετικά χαμηλά επιτόκια τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο, όταν οι αγορές πρόσφεραν ακόμα φθηνό χρήμα στην Ελλάδα.
Τώρα μας λένε ότι δεν το έκαναν, γιατί δεν ήθελαν, λέει, να... «κοροϊδέψουν τους ξένους, τους κουτόφραγκους»! Μα τι μας λένε;
Τους προτείναμε να πάρουν μέτρα εγκαίρως για να καθησυχάσουν τις αγορές.
Όχι για να τις...κοροϊδέψουν!
Κι αυτοί έκαναν το αντίθετο: γύριζαν δεξιά και αριστερά, διαλαλώντας ότι η Ελλάδα είναι... «Τιτανικός», ότι πάει κατευθείαν για «ναυάγιο»!
Τους προτείναμε να κάνουν ό,τι έκανε και η Ιρλανδία. Η οποία ομολόγησε έλλειμμα 32% - διπλάσιο από το δικό μας! - αλλά δανείστηκε όλα όσα χρειάζεται για ένα χρόνο μπροστά, ως τα μέσα του 2011!
Τι μας λένε τώρα; Ότι ήθελε να «κοροϊδέψει τους κουτόφραγκους» και η ...Ιρλανδία;
Τα έχουν χάσει τελείως και δεν ξέρουν τι λένε;
Αλλά, η αλήθεια δεν κρύβεται πλέον.
Και ποια είναι η αλήθεια;
-- Ότι δεν έκαναν ό,τι έπρεπε να κάνουν: Να πάρουν μέτρα εγκαίρως και να δανειστούν όσα χρειαζόταν η χώρα, όσο ήταν καιρός.
-- Κι έκαναν τελικά αυτά που δεν έπρεπε: Δεν πήραν μέτρα εγκαίρως, δεν δανείστηκαν όταν είχαν την ευκαιρία και διέσυραν τη χώρα παντού. Αφού, προηγουμένως,
είχαν τάξει στους πάντες τα πάντα προεκλογικά, με το αξέχαστο εκείνο «λεφτά υπάρχουν».
Τώρα μας λένε ότι δεν ήξεραν τι θα παρελάμβαναν.
Αλλά είναι άτυχοι! Γιατί βγαίνουν επιφανείς ξένοι και τους διαψεύδουν:
Όπως βγήκε προχθές ο κ. Π. Στάινμπρουκ, ως πρόσφατα υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και ανέφερε ότι είχε ειδοποιήσει τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, από τις αρχές του 2009, για τα προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας. Κι εκείνος, εννιά μήνες αργότερα, παρίστανε ότι δεν ήξερε τίποτε κι έταζε στους πάντες τα πάντα...
Και κάτι ακόμα, για να δείτε ότι σήμερα γίνεται ομαδική διάψευση όλων των ψεμάτων, που μας έχει σερβίρει τελευταία το ΠΑΣΟΚ.
Βγαίνει ο κ. Γιούγκερ, ο Πρόεδρος της Ευρωζώνης και λέει το εξής αποκαλυπτικό:
Ότι τα προβλήματα της Ελλάδας έχουν τις ρίζες τους τρείς δεκαετίες πριν!
Τι σύμπτωση! Αυτό ακριβώς έλεγα εδώ και μήνες. Ότι η Ελλάδα έκανε «ανάπτυξη» και «κοινωνική πολιτική» με δανεικά. Και δεν το έκανε τα τελευταία χρόνια, το έκανε τις τελευταίες δεκαετίες. Το άρχισε το ΠΑΣΟΚ με το μαζικό εκείνο δανεισμό της δεκαετίας του ’80. Από τον οποίο δεν συνήλθε η Ελλάδα ποτέ...
Γι’ αυτό και ζήτησα, αν πρόκειται να γίνει Εξεταστική για την Οικονομία, να πάει πίσω ως το 1981. Τώρα επισημαίνουν το ίδιο ακριβώς και ανώτατοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
Και βεβαίως, ζήτησα να πάει η Εξεταστική και μετά τον Οκτώβριο του 2009. Για να δούμε πώς ακριβώς οδηγηθήκαμε στο Μνημόνιο, ενώ μπορούσαμε να το αποφύγουμε, όπως το απέφυγαν άλλες χώρες...
Είπε και κάτι άλλο ο κ. Γιούγκερ: Ότι κάποιος Έλληνας Πρωθυπουργός του είπε: «ξέρω τα προβλήματα, αλλά τι να κάνω; κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα»!
Κι άρχισαν όλοι να ψάχνουν ποιος είναι αυτός ο Έλληνας Πρωθυπουργός.
Όμως, όπως αποκαλύπτεται σήμερα, ο κ. Γιούγκερ δεν εννοούσε κάποιον άλλο πρώην Πρωθυπουργό, εννοούσε το σημερινό Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου!
Κι όπως διευκρινίζει, δεν το κουβέντιασε μαζί του, απλά επικαλείται τις δημόσιες δηλώσεις του.
Αυτό ακριβώς λέμε κι εμείς: ότι εκείνες οι αλλεπάλληλες δημόσιες δηλώσεις του – ότι η Ελλάδα είναι διαφθαρμένη χώρα - έκαναν κακό -πολύ κακό- στην Ελλάδα.
Και κάτι ακόμα: Το ΠΑΣΟΚ – με πρώτο τον κύριο Παπακωνσταντίνου - προσπάθησε για δύο εικοσιτετράωρα να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία αποδίδοντας στον πρώην Πρωθυπουργό τις δηλώσεις Παπανδρέου. Τώρα που αποκαλύφθηκε ποιόν εννοούσε ο κ. Γιούγκερ, τι έχουν να πουν; Θα ζητήσουν τουλάχιστον συγγνώμη;
Υπάρχει, άραγε, η λέξη «συγγνώμη» στο λεξιλόγιό τους;
Ασφαλώς σημασία δεν έχει ποιος λέει τι. Το σημαντικό είναι πως χτυπιέται η διαφθορά.
Αλλά δουλειά ενός Πρωθυπουργού δεν είναι να δυσφημεί τη χώρα του.
Δουλειά ενός Πρωθυπουργού δεν είναι να κρίνει τη χώρα «απ’ έξω», ως «τρίτος», ως «ουδέτερος παρατηρητής».
Δουλειά του είναι να λύνει τα προβλήματα.
Οι Πρωθυπουργοί δεν κατηγορούν τις χώρες που τους εξέλεξαν.
Τις κυβερνούν!
Οι Πρωθυπουργοί δεν «σχολιάζουν» τα προβλήματα των χωρών τους με τα πιο μελανά χρώματα.
Τα λύνουν!
Αλλιώς, δημιουργούν ακόμα χειρότερα προβλήματα.
Φίλες και φίλοι,
Η Νέα Δημοκρατία δεν δίνει τη μάχη για το παρελθόν.
Εκείνο που μας ενδιαφέρει δεν είναι το χθες.
Έχουμε πάρει τις αποστάσεις μας από το χθες.
Έχουμε τραβήξει τις διαχωριστικές γραμμές μας από το χθες.
Ακόμα κι από το δικό μας χθες…
* Από τη στιγμή που ανέλαβα την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας βάλαμε πλάτη για να βγει η χώρα από την κρίση. Όσο δεν έκανε ποτέ κόμμα της Αντιπολίτευσης…
Βάλαμε πλάτη, πράγμα που το ΠΑΣΟΚ δεν διανοήθηκε ποτέ να κάνει, όταν βρέθηκε εκείνο στην Αντιπολίτευση…
Όμως, το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε τη συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας. Ήθελε τη συνενοχή της Νέας Δημοκρατίας.
-- Συνενοχή, για να πειστούν οι πολίτες ότι για το Μνημόνιο φταίνε δήθεν τα πεντέμισι χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Τώρα ακόμα και ο κ. Γιούγκερ το διαψεύδει αυτό…
-- Συνενοχή για να πειστούν οι πολίτες ότι το Μνημόνιο ήταν τάχα «μονόδρομος». Τώρα η Ιρλανδία και η Πορτογαλία διαψεύδουν και το μύθο του μονόδρομου. Και οι κυβερνήσεις τους υπερασπίστηκαν τις χώρες τους. Δεν τις διέσυραν διεθνώς…
-- Συνενοχή για να νιώσει ο απλός πολίτης τάχα «ένοχος» και να δεχθεί αδιαμαρτύρητα την «ποινή» που του επιβάλλει η Κυβέρνηση και το Μνημόνιο.
Ε, λοιπόν, αυτή τη συνενοχή μας, δεν θα την έχουν.
Μπορεί να έκανε σφάλματα η Νέα Δημοκρατία όταν κυβέρνησε, αλλά τις συντάξεις των 700 ευρώ δεν τις πετσόκοψε! Τους συνταξιούχους δεν τους οδήγησε στην πείνα. Τους νέους δεν τους οδήγησε στη φυγή. Τους μικρομεσαίους δεν τους οδήγησε στα λουκέτα. Τους εργαζόμενους δεν τους οδήγησε στη μόνιμη ανασφάλεια. Και τους ανέργους δεν τους οδήγησε στην απελπισία!
* Την αυτοκριτική μας την κάναμε πρώτοι και μόνοι! Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν έκανε αυτοκριτική...
* Όμως, εμάς μας ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα το αύριο. Μας ενδιαφέρει να πιστέψει ο Έλληνας στον εαυτό του. Να πιστέψει στις δυνάμεις του.
Να αντιληφθεί ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Ότι υπάρχει Ελπίδα.
Τους την υποδείξαμε, εδώ και πολλούς μήνες:
Τους είπαμε: δεν χρειάζονται άλλα περιοριστικά μέτρα. Φτάνουν αυτά που πάρθηκαν ήδη. Χρειάζονται στο εξής μέτρα τόνωσης της αγοράς.
Τους παροτρύναμε να πάρουν μέτρα τόνωσης της Οικονομίας.
Τους προειδοποιήσαμε: όταν ξεζουμίζετε τους πάντες, όταν κόβετε από παντού, τότε δεν θα βρείτε τίποτε να φορολογήσετε.
Κι αποδείχθηκε ήδη ότι είχαμε δίκιο:
Τα μέτρα του Μνημονίου έπεσαν έξω και στα έσοδα και στις δαπάνες και στον Πληθωρισμό!
Το Μνημόνιο αποδεικνύεται άδικο και επώδυνο. Αλλά αποδεικνύεται και κάτι ακόμα: αναποτελεσματικό! Γιατί μεγάλο μέρος των περικοπών δεν τις απορροφά το έλλειμμα που πρέπει να μειωθεί, αλλά η ύφεση που μεγαλώνει.
Κι όσο μεγαλώνει η ύφεση, όσο πολλαπλασιάζονται τα λουκέτα και η ανεργία, τόσο μεγαλώνει και το έλλειμμα. Διότι η οικονομία πνίγεται. Και δεν μπορεί να αποδώσει υγιή έσοδα για να μειώσει το έλλειμμα.
Το Μνημόνιο ανατροφοδοτεί το έλλειμμα: το μειώνει από τη μια πλευρά και το μεγαλώνει από την άλλη, με την ύφεση που προκαλεί.
Κι εκεί ακριβώς έρχεται η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας. Τους λέμε: μην πάρετε άλλα φορολογικά μέτρα, όπως αυτά που προβλέπει το Μνημόνιο από δω και μπρός. Πάρτε μέτρα τόνωσης της αγοράς. Μέτρα μηδενικού ή ελάχιστου κόστους. Για να πάρει η Οικονομία μπροστά. Για να αρχίζει να κινείται, να παράγει εισοδήματα, να παράγει και φορολογικά έσοδα.
Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη διαφορά μας.
Τους δείξαμε ένα άλλο μίγμα πολιτικής που δεν ανατροφοδοτεί το έλλειμμα συνεχώς. Το εξουδετερώνει πλήρως.
Μας λένε ότι είναι αδύνατο να μηδενιστεί το έλλειμμα σε ενάμιση χρόνο!
Τους απαντάμε: εμείς με την πρότασή μας τόσο το υπολογίζουμε. Εσείς με την δική σας πότε το μηδενίζετε;
Κι εκεί βγήκε το πιο αποκαλυπτικό αυτής της συζήτησης: με το Μνημόνιο το έλλειμμα δεν μηδενίζεται ούτε σε ενάμιση χρόνο, ούτε σε δυόμιση, ούτε σε πέντε. Γιατί τα λουκέτα και η ανεργία, δημιουργούν νέο έλλειμμα. Έτσι, με το Μνημόνιο το έλλειμμα μειώνεται αργά και δύσκολα, αλλά δεν μηδενίζεται ποτέ! Και το χρέος μεγαλώνει συνεχώς.
Πρέπει, λοιπόν, να μηδενιστεί το έλλειμμα και να μειωθεί το χρέος.
-- Πως θα μηδενιστεί το έλλειμμα;
Μέσα από μέτρα τόνωσης της αγοράς. Για να καταπολεμηθεί η ύφεση που αυξάνει το έλλειμμα. Περιοριστικά μέτρα έχουν ήδη παρθεί και είναι αρκετά. Εκείνο που χρειάζεται ακόμα είναι η τόνωση της αγοράς, για να δουλέψει η οικονομία. Έτσι θα μειωθεί το έλλειμμα. Όταν αρχίσει η Οικονομία να παράγει φορολογικά έσοδα...
-- Και πως θα μειωθεί το συνολικό χρέος;
Μέσα από αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.
Που, όταν το είπαμε για πρώτη φορά, κάποιοι αμφισβήτησαν τα στοιχεία μας. Κι ύστερα ήλθε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και τα επικαλέστηκε, μιλώντας σε ξένους επενδυτές στη Νέα Υόρκη…
Εμείς, λοιπόν, προτείνουμε μια πολιτική Ελπίδας, που λύνει το πρόβλημα συνολικά και βγάζει τη χώρα από την μεγάλη κρίση.
Κι έρχονται εκείνοι που βύθισαν τη χώρα στα αδιέξοδα του Μνημονίου, έρχονται εκείνοι που έπεσαν έξω και στις προβλέψεις τους για τα δημόσια έσοδα και στις προβλέψεις τους για τις δαπάνες και στις προβλέψεις τους για τον πληθωρισμό, να μας πουν ότι αυτό που λέμε δεν μπορεί να γίνει.
Θέλουν τον Ελληνικό λαό απελπισμένο και παραιτημένο.
Εμείς θέλουμε τον Ελληνικό λαό όρθιο και με εμπιστοσύνη στον εαυτό του.
Κι ήλθε ο κ. Παπανδρέου εδώ, στην Κέρκυρα, και μίλησε για… «αισιοδοξία»!
Ποια αισιοδοξία; Αυτή που δημιουργούν τα λουκέτα και η ανεργία;
Αυτή που νιώθουν οι νέοι μας που σκέπτονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό;
Ποια αισιοδοξία; Αυτή που προεξοφλούν τα νέα μέτρα που έρχονται στο Προϋπολογισμό του 2011;
Ποια αισιοδοξία; Αυτή που νιώθουμε όλοι όταν αναλογιζόμαστε ότι, μετά από τόσες θυσίες που επιβάλλει το Μνημόνιο, θα βρεθούμε με πολύ μεγαλύτερο χρέος μετά από τέσσερα χρόνια;
Η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει ότι σε κάθε λαό, η παρατεταμένη απελπισία οδηγεί σε Οργή. Και η οργή είναι πολύ κακός σύμβουλος.
Εμείς δεν θέλουμε να αφήσουμε την οργή να μετατραπεί σε Έκρηξη.
Θέλουμε να τη μετατρέψουμε σε δημιουργική Ελπίδα. Για να μπορέσουμε να ξαναστήσουμε τη χώρα στα πόδια της.
Αυτή είναι η επόμενη μεγάλη διαφορά μας.
Φίλες και φίλοι,
Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι προωθεί μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές.
Αυτή, όμως, είναι η μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη αυταπάτη της.
Διότι οι πραγματικές διαρθρωτικές αλλαγές είναι αυτά που δεν κάνει το ΠΑΣΟΚ. Αυτά που δεν μπορεί να κάνει. Είτε γιατί είναι δεσμευμένο πια με το Μνημόνιο που το ίδιο υπέγραψε. Είτε γιατί έρχονται σε σύγκρουση με τον έμφυτο κρατισμό του.
Μεγάλη αλλαγή θα ήταν η μείωση των φορολογικών συντελεστών. Όλων! Και δραστικά. Μόνο έτσι θα ενθαρρυνθεί η ανάπτυξη. Ποιος θα έλθει στην Ελλάδα να επενδύσει όταν οι γειτονικές μας χώρες φορολογούν τα μισά απ’ όσα φορολογούμε εμείς; Ή και πολύ λιγότερα από τα μισά;
Μόνο με μείωση των φορολογικών συντελεστών θα χτυπηθεί η φοροδιαφυγή. Μόνο με μείωση των φορολογικών συντελεστών θα μπουν λεφτά στα δημόσια ταμεία. Αλλά μείωση της φορολογίας δεν μπορεί να γίνει όσο είμαστε δεσμευμένοι με τους όρους του Μνημονίου. Γι’ αυτό πρέπει να βγούμε από το Μνημόνιο μιαν ώρα αρχύτερα...
Μεγάλη αλλαγή θα ήταν η μείωση όλων των υπόλοιπων συντελεστών κόστους των επιχειρήσεων. Ιδιαίτερα των μικρών και των μεσαίων, όπως είναι οι εισφορές του εργοδότη και του εργαζόμενου. Ώστε να ανθίσει και πάλι η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Όχι να την κυνηγάμε συνεχώς, όπως γίνεται τώρα με τις «έκτακτες εισφορές», που κλείνουν επιχειρήσεις μέσα στην Ελλάδα και διώχνουν επιχειρήσεις από την Ελλάδα.
Μεγάλη αλλαγή θα ήταν το χτύπημα της γραφειοκρατίας και ο συμψηφισμός των χρεών του Κράτους, με εκείνα των πολιτών και των επιχειρήσεων.
Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ κάνει τα ανάποδα: Αυξάνει συνεχώς τους φόρους, διώκει την επιχειρηματικότητα, ενισχύει τη γραφειοκρατία και μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα σε αυτά που οφείλει κι αυτά που του οφείλουν. Με αποτέλεσμα όταν δεν πληρώνει το ίδιο το κράτος να μην εισπράττει κι όλα...
Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ δεν προωθεί μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές. Αντίθετα, πάνω στις στρεβλώσεις που υπάρχουν, δημιουργεί νέες χειρότερες στρεβλώσεις.
Κι αν θέλετε να δείτε ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα αλλαγών που τις κάνουν, στρεβλώνοντας ακόμα περισσότερο ό,τι είναι ήδη στρεβλό, πάρτε τον «Καλλικράτη».
Είναι μια μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση που τη σχεδίασε και την προώθησε η Νέα Δημοκρατία. Όταν, όμως, έφτασε η διεθνής κρίση, η προηγούμενη κυβέρνηση την ανέβαλε.
Γιατί την ανέβαλε;
Διότι μια τέτοια μεγάλη μεταρρύθμιση για να γίνει σωστά, χρειάζεται χρήματα. Και χρήματα δεν υπήρχαν. Είχαν αρχίσει οι περικοπές.
Το ΠΑΣΟΚ όμως την προώθησε όπως-όπως. Αλλά το έκανε δίνοντας αρμοδιότητες χωρίς εξουσίες. Μοιράζοντας εξουσίες χωρίς λεφτά και φτιάχνοντας χωροταξία με κομματική κοπτοραπτική.
Άρα, την έκανε στρεβλή. Και ύστερα την έκανε ακόμα πιο στρεβλή, κόβοντας ακόμα και τχρήματα που δίνονταν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πριν από τον «Καλλικράτη»!
Κι έτσι, αντί να ανοίξει ο δρόμος για μια πραγματική διοικητική μεταρρύθμιση, ήλθε μια νέα στρέβλωση πάνω στις παλαιές στρεβλώσεις που ήδη υπήρχαν.
Θα σας πω ένα απλό παράδειγμα: Εδώ στην Κέρκυρα όπου έξω από κάθε λογική τα διαπόντια νησιά (δηλαδή η Ερείκουσα, η Οθωνή και το Μαθράκι) ενώνονται με έναν υδροκέφαλο Δήμο Κερκυραίων. Στερούνται έτσι από κάθε στοιχειώδη μηχανισμό για τη γρήγορη αντίληψη και επίλυση των προβλημάτων τους.
Και άρα, το πρώτο δίλημμα που τίθεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι:
-- Θέλουμε οι νέοι εκλεγμένοι τοπικοί άρχοντες να είναι εξαρτημένοι από την κυβέρνηση του Μνημονίου και να παίρνουν ό,τι τους δίνουν;
-- Ή να είναι ανεξάρτητοι και να διεκδικούν αυτό που δικαιωματικά τους ανήκει;
Θέλετε να εκλέξετε αυτούς που θα ζητιανεύουν ψίχουλα, ή αυτούς που θα ενώνουν το λαό γύρω τους για να διεκδικήσουν αυτά που χρειάζεται η τοπική κοινωνία. Αυτό είναι το πρώτο δίλημμα των φετινών εκλογών.
Εδώ στα Ιόνια ξέρετε τα έργα που έγιναν ή που ξεκίνησαν ή που ξεμπλόκαραν στην προηγούμενη πενταετία:
-- Έργα όπως το νέο Νοσοκομείο Κέρκυρας, που ολοκληρώθηκε ήδη από τον Αύγουστο του 2009, αλλά ακόμα δεν έχει λειτουργήσει.
-- Όπως η ύδρευση Κερκύρας και Παξών, το μεγαλύτερο των τελευταίων δεκαετιών, που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή του ήδη από το Μάρτιο του 2009 κι ακόμα κωλυσιεργεί.
-- Όπως το νέο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας, που εισήλθε στην τελική φάση ολοκλήρωσής του από τον Μάρτιο του 2009 και προβλεπόταν η αποπεράτωσή του τον Ιούλιο του 2010. Αλλά οι εργασίες διακόπηκαν από τον Απρίλιο που μας πέρασε και το έργο είναι μπλοκαρισμένο.
-- Όπως το Εθνικό Στάδιο της Κέρκυρας που χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση της Ν.Δ. Και δεν ολοκληρώθηκε επί ΠΑΣΟΚ. Και σήμερα η Κέρκυρα βρίσκεται στην πρώτη Εθνική, αλλά δίνει τους εντός έδρας αγώνες της στην Πάτρα!
-- Κι όπως η ένταξη της παλιάς πόλης της Κέρκυρας στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNΕSCO. Κι εδώ είχαν δρομολογηθεί όλα τα βήματα, είχα προσωπικά ως Υπουργός Πολιτισμού προχωρήσει κι ήταν έτοιμο το Σχέδιο από τον Αύγουστο του 2009. Από τότε μετατίθεται από μήνα σε μήνα. Και τώρα αγνοούνται τα ίχνη του...
Βλέπετε, λοιπόν, γιατί θέλουμε αυτοδιοικητικούς άρχοντες που θα σπρώξουν τα θέματα, που θα διεκδικήσουν αποφασιστικά, δεν θα παραμείνουν θεατές της κυβερνητικής αβελτηρίας. Και της παραλυμένης γραφειοκρατίας.
Εδώ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις για Περιφερειάρχη τον Σπύρο Σπύρου. Υπηρέτησε την τοπική κοινωνία ως γιατρός, βουλευτής και Διοικητής της ΔΥΠΕ Ιονίων νήσων. Άνθρωπος που έχει επαφή με τον πολίτη, διαθέτει γερές ρίζες με τις τοπικές κοινωνίες και βαθιά γνώση των προβλημάτων. Κι ακόμα διαθέτει πολιτική πείρα, μεγάλη και πολύτιμη. Τι καλύτερη επιλογή;
Και στην Κέρκυρα, υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις για Δήμαρχο τον Γιάννη Τρεπεκλή. Τον ξέρετε. Αρχιτέκτονας Μηχανικός, με μακρά πείρα στα αυτοδιοικητικά
Αυτές είναι επιλογές ανθρώπων που μπορούν να εκπροσωπήσουν, μπορούν να ενώσουν και ξέρουν να διεκδικήσουν. Που κινούνται πέρα από τα κομματικά στεγανά.
Επιλογές αξίων και ικανών. Επιλογές που θα αναβαθμίσουν τις τοπικές κοινωνίες.
Φίλες και φίλοι,
Εμείς δεν απευθυνόμαστε μόνο στους Νεοδημοκράτες. Απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες.
Δεν δίνουμε Ελπίδα μόνο στους Νεοδημοκράτες. Προσφέρουμε εναλλακτική λύση και προοπτική Ελπίδας σε όλους τους Έλληνες.
Δεν διαψεύδουμε το ΠΑΣΟΚ και τους προπαγανδιστικούς ισχυρισμούς του, μόνο για λογαριασμό των Νεοδημοκρατών. Γιατί το ΠΑΣΟΚ κορόιδεψε όλους τους Έλληνες. Ιδιαίτερα, μάλιστα, αυτούς που το πίστεψαν.
Δεν θέλουμε να τονώσουμε την αγορά, να σταματήσουμε την ανεργία και τα λουκέτα, μόνο για κάποιους. Το προσπαθούμε για όλους τους Έλληνες.
Δεν θέλουμε να μηδενίσουμε το έλλειμμα, να μειώσουμε το χρέος, μόνο για κάποιους. Το επιδιώκουμε για όλους.
Δεσμευόμαστε να αλλάξουμε το αναπτυξιακό μοντέλο της Ελλάδας, ώστε να παράγει πλούτο η ίδια, όχι απλώς να διανέμει δανεικά.
Κι αυτό θα δώσει προοπτική και πίστη στο μέλλον της Ελλάδας σε όλους. Και κυρίως θα κρατήσει εδώ τα νέα παιδιά, που τώρα σκέφτεται σοβαρά να ξενιτευτούν.
Κι αυτό δεν αφορά μόνο τα παιδιά κάποιων, αφορά τα παιδιά όλων!
Δεν αφορά το αύριο κάποιων. Αφορά το μέλλον της Ελλάδας.
Αυτό είναι το μήνυμα της Ελπίδας.
Προτείνουμε άλλο δρόμο σε όλους τους Έλληνες.
Γιατί μαζί θα τον περπατήσουμε. Και μαζί θα χτίσουμε την νέα Ελλάδα.
Οι μεγάλες αλλαγές δεν γίνονται με φόβο…
Γίνονται με αυτοπεποίθηση και Ελπίδα.
Οι μεγάλες αλλαγές δεν γίνονται με ψέματα...
Γίνονται με χειροπιαστή και ρεαλιστική Ελπίδα.
Είναι στο χέρι μας να δείξουμε ένα άλλο δρόμο, αληθινής Ελπίδας
Και το κάνουμε.
Κι είναι στο χέρι σας, να ψηφίσετε τις αληθινές Ελπίδες σας, όχι τους χειρότερους φόβους σας.
Να ψηφίσετε αυτούς που παλεύουν για να σας δώσουν Ελπίδα, όχι αυτούς που καλλιεργούν φόβο, ανασφάλεια και μειονεξία.
Την επομένη των εκλογών θα γίνει η «σούμα», όπως λέμε...
-- Σκεφτείτε: θέλετε να έχει το ΠΑΣΟΚ λόγους να νιώθει ευχαριστημένο; Θέλετε να του «λύσετε τα χέρια» για να συνεχίσει την πολιτική του και να πάρει και χειρότερα μέτρα από εκείνα που ήδη ετοιμάζει;
-- Ή θέλετε να νιώσει «ζεματισμένο»; Και να πάρει το μήνυμα ότι «ως εδώ ήταν», η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα ψέματα, δεν αντέχει άλλη υποκρισία, δεν αντέχει άλλη ασφυξία;
Αλήθεια τι μήνυμα θα στείλουμε;
Αποφασίστε!
Είμαι βέβαιος, ότι τα ψέματα τελείωσαν.
Είμαι βέβαιος, ότι θα στείλετε το μήνυμα της Ελπίδας.
Γεια σας και με τη Νίκη.
Κι αυτό το μήνυμα της Ελπίδας, το φέρνει η Νέα Δημοκρατία σε όλο τον Ελληνικό λαό. Πέρα από κομματικά στεγανά. Το φέρνει σε όλους τους Έλληνες…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.